Kauppakassit kotiovelle, yllättävän hyvä idea! (Kauppahalli24.fi)

tuotetarkistus

Taitaapa olla nyt se hetki, kun nettiruokakaupat lyövät läpi, ainakin pääkaupunkiseudulla. Itse olen noteerannut aikaisemmin ainakin Alepan kauppakassipalvelun, mutta sitä ei ole tullut testattua. Nyt kuitenkin Kauppahalli24:n laaja näkyvyys ja ilmainen ensimmäinen kuljetus saivat minut vihdoin testiostamaan ruokaa kotiin sohvalta käsin.

Kauppahalli24:n tuotevalikoima ja maksutavat

Kliksuttelin siis tässä eräänä sunnuntai-iltana seuraavan viikon ruoat virtuaaliseen ostoskoriin. Valikoimaa Kauppahalli24:ssä sanoisin kohtuullisen hyväksi. Erityisesti luomutuotteita löytyy paljon (haku löysi noin 190 tuotetta). Lihat ja kalat ovat myös hyvin houkuttelevia, erityisesti Raudaskosken tilan Highlander-luomuliha jäi mieleeni. Kauppahalli järjestää erilaisia kampanjatyyppisiä tilausmahdollisuuksia muun muassa tälle tilalle, jolloin voi kerralla tilata muutaman kilon erissä laatutuotteita periaatteessa suoraan tilalta. Myös esimerkiksi syysomenoita on saanut sesongin aikaan tilata laatikoittain. Astetta “suoremmat” tilausmahdollisuudet tuottajien suuntaan vaikuttavat tosi kiinnostavilta!

hevili

Peruselintarvikkeiden lisäksi Kauppahalli24:stä saa kätevästi esimerkiksi valmiita kakkuja ja sushia. Saisipa vielä Rulliakin! :D

kakut2

Autottomana on myös ilahduttavaa voida tilata kotiin isompia tai painavampia tuotteita, kuten paperisäkkejä, multaa, juomapulloja ja jopa koivuhalkoja. Myös toimisto- ja askartelutarvikkeita löytyy printteripaperista  sormiväreihin.

painavat2

Lisäksi halutessaan voi noudattaa tai laittaa palautukseen Helmet-kirjastojen kirjoja, sekä käyttää tilauksen yhteydessä Sol-pesuloiden palveluja. Erilaisia uusia juttuja tuntuu valikoimaan ilmestyvän aina silloin tällöin, ja ehdotuksia voi laittaa palauteboksin kautta.

Ostaminen on nopeaa hommaa, etenkään vakiotuotteiden klikkailu ei montaa sekuntia vie. Kilohinnoitellut hevi-tuotteet tuottivat aluksi vähän päänvaivaa – millä tarkkuudella haluttuja määriä voi laittaa? Päädyin arvioimaan inkiväärin ja palsternakan tarpeekseni 0,25 kiloa. Palvelu hyväksyi tämän.

Maksaminen tapahtui heti netissä, vaihtoehtoina luottokortit ja debit-pankkikortit. Miksiköhän muuten nettipankki ei ole vaihtoehto? Voisin kuvitella, että esimerkiksi monet iäkkäämmät asiakkaat voisivat haluta maksaa suoraan tililtä. EDIT: Sain tähän myöhemmin vastauksen Kauppahallista :) Asiakkaalta veloitetaan kortilta lopullinen summa, johon mm. kilohintaiset tuotteet ovat voineet vaikuttaa. Myös mahdolliset tuotevirheasiat voidaan oikaista korttimaksun loppusummasta toisin kuin tilisiirrosta, ja näin asiakkaalta veloitetaan vain se todellinen tarkistettu summa.

Toimitusajoista

Toimituksen voi valita tiistaista perjantaihin, ja toimitus tapahtuu ilmeisesti aina kahden päivän päästä tilauksesta. Sunnuntaina tilatessa seuraava toimituspäivä oli siis tiistaina. Minusta tämä aikajänne tuntuu hiukan kapealta. Viikonlopputoimituksia en niinkään kaipaa, mutta maanantai on kyllä se päivä, jolloin haluaisin suurimman osan viikon ruokaostoksista jääkaappiin, ja vähän kyllä kaivelee, että tiistai on viikonlopun jälkeen ensimmänen mahdollinen päivä.

Kellonaikaan pääsee hyvin itse vaikuttamaan. Arvelin töistätulon osuvan niin, että parasta oli valita kello 17-19 väli.

toimitusaika

Ja niin sitten ovikello soi tiistaina kello 18. Vauhdikas kuljettaja heilautti styroksilaatikot eteiseen (olisi varmaan nostanut keittiöönkin), josta ruuat sai sitten itse siirtää minne halusi. Oletuksena ruuat ovat kuljetuslaatikossa sellaisenaan (tarkoitan siis irtonaisina), joten purkaminen pitänee tehdä aika pikavauhtia lähetin odotellessa vieressä laatikoiden tyhjenemistä. Lisämaksusta (0,89 euroa) ruuat on pakattu muovipusseihin, jotka voi kätevästi vain nostaa ulos laatikosta ja siinä se. Pussin laatua ei pääse valitsemaan bion, paperin tms väliltä, vaan käytössä on pienehköt muovipusssit. Minusta tuntui kätevimmältä valita pusseihin pakatut tuotteet.

Kauppakassista paljastui…

Tuotteet olivat ensinnäkin lämpötilaltaan sitä, mitä pitikin. Pakasteet olivat jäässä, maitotuotteet kylmiä ja kasvikset pääosin hyvin voimissaan. Yrtit olivat runsaita ja kilottain myytävien tuotteiden painot olivat huvittavasti lähes täysin sitä mitä olin lukemiksi heittänyt. Isohkossa tilauksessa muutama vähän heikompi vihannes osui settiin; parsakaalit eivät ehkä ihan parastansa pistäneet, toisen muovikelmu oli vähän reikäinen. Myös minttu oli pikkuisen väsähtänyt. Tuore kala oli kuitenkin parempaa kuin aikoihin! Suoraan tukusta hankkiminen on ilman muuta kuluttajalle tässä eduksi. Summa summarum, aika lailla sitä saatiin mitä tilattiin, ja kylmäketju tuntui säilyneen.

_____

Milloin kauppakassit kotiovelle toisivat lisäarvoa elämään sen verran, että siitä haluaa maksaa 8-9 euroa?

 • Kiireeseen – niihin viikkoihin, kun kaikki tapahtuu samaan aikaan. Viikossa tulee monen tunnin aikasäästö, jos joku muu punnitsee paprikat, kerää talouspaperisäkit ja kantaa juomapullot puolestasi, ja sen jälkeen jonottaa kassajonoissa ja kuvainnollisesti katsoen turhautuu viiden ruuhkassa puolestasi. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän oikeastaan olen valmis maksamaan tästä sen 8 euroa aika ajoin! Kiireviikkoa voi myös ihan oikeasti joskus helpottaa se, että sama palvelu myös palauttaa kirjat kirjastoon ja pesettää puvut pesulassa :)
 • Lapsiperheisiin – joskus on varmasti sellaisia päiviä, kun koko porukalla kauppaan lähteminen ei vain ole se loistavin ratkaisu. Puhumattakaan, jos lapsi sairastaa.
 • Tietysti myös aikuisten sairasteluihin ja liikuntaestetilanteisiin, sekä vanhuksille. Kipeänä ei tarvitse tyytyä Pizzataxiin – mustaviinimarjamehut, appelsiinit ja lohtusuklaat ja nessut kaikki kerralla kotiin.
 • Juhlavalmistelukiireisiin – isommat setit tilattuna kerralla vapauttavat kokin kädet keittiöön. Kakkuja löytyy myös valmiina, ja esimerkiksi sushit voivat toimia ihan suoraan juhlatarjoiluna.
 • Jouluun (ja muihin juhlapyhiin) – mä tulen NIIN sivuuttamaan ne karmivat joulukinkkukassajonot tänä vuonna!!! :D
 • Kotiinpaluuseen – kun tulee pidemmältä matkalta kotiin, ja jääkaapissa odottaa vain se valo. Mitä jos kliksuttelisikin fiksuna tilauksen etukäteen sisään, ja lähetti toisi sitten ruuat just sopivaan aikaan silloin, kun istuu uupuneena matkalaukun päällä ja tuijottaa eteensä jet lageissa? :) Tietysti sillä varauksella, että kyseinen päivä sattuu arkipäivälle…

Jep, luulenpa, että nettiruokaostostelen kyllä jatkossakin! Onko muilla kokemuksia tai mielipiteitä nettiruokakaupoista?

Postaus ei ole sponsoroitu.

Mimosa
2 kommenttia
 

2 kommenttia postauksessa Kauppakassit kotiovelle, yllättävän hyvä idea! (Kauppahalli24.fi)

 1. Minä olen käyttänyt samaa palvelua nyt pari kuukautta niin, että kerran viikossa tulee ruokaostokset kotiin. Minulla ei ole kuin positiivista sanottavaa, suuri helpotus tähän vaiheeseen kun kiirettä riittää.

  Minua ei haittaa että tuotteet saa tilata aina vasta ylihuomiselle, siihen on minusta järkevä selitys, eli siten saa aina varmasti tuoretta tavaraa.

  Minä tykkään erityisesti siitä, että on mahdollista tilata vaikka pienen leipomon leipiä (Halme Espoon Kauklahdesta), sesongin mukaan marjoja, omenia, tuoremehuja jne. Suosivat myös pieniä tuottajia ja luomutiloja valikoimissa. Eli yksinkertaisesti sanottuna kauppa meidän perhettä varten :)

  Minusta tuo maksutapa on kätevä. Jos summa lähtisi heti tililtä, voisi ongelmia tulla siinä, ettei lasku olekaan aina sentilleen se mikä etukäteen on ilmoitettu, kun aina vihanneksia ja hedelmiä ei saa grammalleen tasalukuun.

  Kaikenkaikkiaan, minusta tuli kertaheitolla vakiasiakas.

  • Mimosa says:

   Hei, kiva kuulla vakkarikäyttäjän kuulumisia :) Olen myös maistanut Halmeen ihania leipiä, todella hyviä! :) Sain myös jälkikäteen selvennystä tuohon maksutapapolitiikkaan, ja juuri noinhan se menee. Makes sense :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.