Kermainen Vodka-Chorizopasta – mukavuusruokaa koleaan sadepäivään

Kesällä ei monesti kaipaa kovin täyteläistä ruokaa, etenkin jos aurinko panee parastaan ja lämpömittarit hohkaavat punaisena. Kun helle nyt ei kuitenkaan varsinaisesti ole vaivannut enää viime aikoina, teki mieli jotain vähän heavympää lautaselle.

Löysin kaupan hyllystä aika mielenkiintoisen lähiruokavaihtoehdon, nimittäin makoisan näköiset Pasta Factory Helsingin tuorepastat. Tehdas näyttää toimivan keskellä kaupunkia Kalliossa, ja valmistaa laadukasta tuorepastaa ravintoloille, herkkupuodeille ja yksityisasiakaille. Pastassa ei ole lisäaineita. Se on tehty samana päivänä kun se lähtee tehtaalta, eikä säilyvyysaika ole ikuisuuksia, vaan lasketaan muutamissa päivissä. Lisäksi lupailivat, että pastan pintarakenne on siinä määrin oikein mietitty, että pastaan tarttuu juuri oikea määrä kastiketta tarjoiltaessa. Paketti tagliatelleä lähti ostoskorin kautta kokeiluun.

Sara la Fountainin täyteläisen kermainen ja napakan mausteinen chorizo-pasta (Passion for Food -kirjasta) himotti myös päästä testaamaan, ja nämähän sopivat hyvin yhteen. Kastikepohjaan tulee todellakin makua myös vajaasta desistä vodkaa sekä reilulla kädellä annostellusta valkosipulitujauksesta. Sanoisin, että erinomaista kolean kauden ruokaa itsensä hemmotteluun!

4 annosta

Tarvitset:

  • 250-300 g pastaa, esim. tagliatelle
  • loraus oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,75 dl vodkaa
  • 2,5 rkl tomaattipyreetä
  • 3,5 dl kermaa
  • 70 g chorizo-makkaraa
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 rkl mustia oliiveja
  • 1 rasiallinen hyviä kirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaania

Valmistus:

  1. Raasta valkosipulinkynnet ja suikaloi chorizo. Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
  2. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja freesaa siinä raastettu valkosipuli.
  3. Lisää joukkoon vodka, kerma ja tomaattipyree, ja sekoittele. Anna kiehua kymmenisen minuuttia, jotta alkoholi haihtuu ja kastike keittyy hiukan kasaan. Keitä samaan aikaan pasta al denteksi.
  4. Lisää kastikkeeseen chorizomakkarat, kaprikset ja oliivit. Mausta kastike sokerilla ja mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla (sitähän on ainesosissa aika paljon jo valmiiksi).
  5. Lisää kirsikkatomaatit ihan lopussa ja anna niiden pehmetä hieman, 1-2 minuuttia.
  6. Lisää joukkoon valutettu pasta ja sekoita varovasti.
  7. Koristele tuoreella basilikalla sekä parmesaanilla.

Pasta Factoryn pastaa täytyy kiitellä vielä erikseen. Rasiasta pois otettaessa pasta oli sopivasti jauhotettua ja ihanan irtonaista. Ja kyllä oli nautinnollinen purutuntuma, jota ei ole koettu massatuotetuissa ohuissa tuorepastoissa – niissä jotka hujahtavat hetkessä ylikypsiksi. Seuraavaksi voisi testata esimerkiksi punajuuri-chevre-ricotta-raviolin!

Postaus sisältää kaupallisen linkin.

Mimosa
5 kommenttia
 

5 kommenttia postauksessa Kermainen Vodka-Chorizopasta – mukavuusruokaa koleaan sadepäivään

  1. Minun on jo pitkään pitänyt tehdä jotain vodkaruokaa, mutta aina se unohtuu. =)

  2. annemi says:

    Mmm, tämän on pakko olla herkullista :)

    Kävin itse Pasta Factoryn tehtaanmyymälässä ostoksilla muutama viikko sitten, sieltä saa ostettua mielettömän hyvää pastaa ja palvelu pelaa.

    • Mimosa says:

      Mäkin huomasin juuri, että Pasta Factory onkin muuttanut hiljattain. Törmäsin ihan sattumalta Kellohallilla käydessäni :D Täytyy kyllä hakea jotain täytepastaa seuraavaksi :)

  3. Portobello says:

    Wau, miten upeita kuvia!!!

Leave a Reply to Mimosa Cancel reply

Your email address will not be published.