Miellyttävä tiskirätti, Mission Impossible?

Keittiön puhtaanapidossa tiskirätti näyttelee yllättävän suurta osaa. Monesti rätit kyllä vetävät pelkällä olemuksellaan mielen matalaksi, ja likaisena ne tietysti levittävät vielä tehokkaasti pieneliöitä ympärilleen. Y-ä-k.

Pari päivää sitten jokin viimeinen pisara ilmeisesti tipahti omalla kohdallani, ja päätin ottaa tavoitteeksi tilanteen, jossa keittiössä olisi aina puhdas ja freesi tiskirätti. Aika tärkeää olisi siis se, että rättiä voisi pestä aina uudelleen. Kaupan perustiskirättejäkin voi tietysti koittaa pestä koneessa ainakin muutamia kertoja, mutta voi itku millaisilta nukkaisilta roskakasoilta ne näyttävät sen jälkeen!

Törmäsin kotimaista käsityötä myyvän Kiertin nettikauppaan, ja löysin sieltä mielenkiintoisia bambuisia ja hamppuisia tiskirättejä. Ne ovat materiaalina luontaisesti antibakteerisia, joten rätit eivät märkänäkään toimi bakteerien kasvualustana. Ja mikä parasta, rättien luvataan kestävän kuudenkympin konepesuja lähes loputtomiin. Kuulostaa ihan huipulta, kun vielä kuoseissakin on mistä valita! Tilasin muutamia bamburättejä testiin. Koitan päivitellä tähän samaan postaukseen käyttökokemuksia vähän myöhemmin :) Hamppurättiäkin voisi testata, sen luvataan kuivuvan nopeammin.

Milläs te pyyhitte pöytiä? Oletteko löytäneet jotain loistoratkaisuja? :)

Mimosa
Ei kommentteja
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.